Έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος

Είναι γνωστό ότι για να λειτουργήσει νόμιμα ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να πληρεί ορισμένους όρους και προϋποθέσεις, που τίθενται από την υγειονομική νομοθεσία προκειμένου να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία. Για το λόγο αυτό πρέπει να εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη άδεια που εκδίδεται από τον οικείο δήμο ή κοινότητα.

Όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 80 του ΔΚΚ ως καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού νοούνται:

  •    όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων διέπεται από υγειονομικές διατάξεις ή τον υγειονομικό κανονισμό και στα οποία γίνεται παρασκευή, διάθεση, εμπορία ή αποθήκευση κάθε είδους τροφίμων ή ποτών, όπως είναι κυρίως τα καταστήματα που διέπονται από την Α1β/8577/83 Υγειονομική Διάταξη και
  •   καταστήματα και επιχειρήσεις στα οποία γίνεται προσφορά υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, όπως κομμωτήρια, κουρεία, στεγνοκαθαριστήρια, βαφεία κλπ. που διέπονται από διαφορετικές υγειονομικές διατάξεις.

Το γραφείο ’μηχανοικόν’ αναλαμβάνει τη σύνταξη και διεκπεραίωση του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της άδειας λειτουργίας με τη σοβαρότητα και αξιοπιστία ‘μοιχανοικόν’.

Фотис Цакироглу
Строителен инженер Μ.sc-Ε.Δ.Ε

адрес: Национална съпротива 7,

Серес, 62122

Email: info@mixanoikon.gr

телефон: +30 23210 58586

факс: +30 23210 58584

Допълнителни услуги

Намерете ни във Facebook