Νέα

Τέσσερα (4) Νέα Εξοικονομώ

Έρχονται τέσσερα νέα «Εξοικονομώ» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 

Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, τα τρία από αυτά έχουν ήδη «κλειδώσει», αλλά εξετάζεται πολύ σοβαρά και ένα ακόμη πρόγραμμα, με στόχο να «απλωθεί» η δυνατότητα της αναβάθμισης κτηρίων σε πιο αποδοτικά ενεργειακά σε μεγαλύτερο εύρος του κοινού.

 

1. Νέο «μικρό και ευέλικτο» εξοικονομώ

Για τα νοικοκυριά, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ένα «μίνι» πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα δίνει έμφαση στην επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

 

2. Εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει εδώ και καιρό την ανακοίνωση επιδοτήσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους, που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των καταναλώσεων και, εντέλει, των λογαριασμών του ρεύματος.

 

Στο Ελλάδα 2.0 προβλέπεται η ενίσχυση των ενεργειών βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο εξοικονόμηση κατ’ ελάχιστον 30%. Στο πλαίσιο αυτό, θα περιλαμβάνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας στο πλαίσιο παραγωγικών διαδικασιών, εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής κ.λπ.

 

 

Στα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση είναι διαφορετικά προγράμματα ή υποπρογράμματα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ειδικά επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού. Επιπλέον, υπό εξέταση είναι και πρόγραμμα για την ενίσχυση των ενεργοβόρων βιομηχανιών, προκειμένου να κάνουν αποδοτικότερες ενεργειακά τις παραγωγικές τους διαδικασίες σε μία εποχή που ο λογαριασμός του ρεύματος εκτοξεύεται. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να διασφαλιστεί και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρά την πίεση που δημιουργεί το αυξημένο παραγωγικό κόστος.

 

3. Το πρόγραμμα «Ηλέκτρα»

Πολυαναμενόμενο, όμως, είναι το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών και κτηρίων του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί επίσημα τον Ιούνιο, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων. 

 

 

www.mixanoikon.gr

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο

τηλ:2321058586

    2321058584

    2321026803

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 f:mixanoikon.gr

inst:mixanoikon

 

Υπεύθυνος: Φώτης Γ. Τσακίρογλου
Διπλ.Πολιτικός Μηχανικός Μ.sc-Ε.Δ.Ε

Διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 7,

Σέρρες, Τ.Κ.:62122

Email: info@mixanoikon.gr

Τηλέφωνο: +30 23210 58586

Fax: +30 23210 58584

Έξτρα Υπηρεσίες

Βρείτε μας στο Facebook